over ons

Schietsportvereniging Zeist (SVZ) is opgericht in 1956 en een aantal oud-gedienden is nog steeds actief binnen de vereniging

Stukje geschiedenis

De schietsportvereniging Zeist (SVZ) is opgericht in 1956 en gestart op de Jufferstraat. Na een aantal jaren is de vereniging verhuisd naar de Hortensialaan en uiteindelijk al weer geruime tijd gehuisvest in een mooie accommodatie op de Van der Heijdenlaan in Zeist.  

Onze vereniging bestaat uit een gezelschap van jeugd tot ouderen, mannen en vrouwen en iedereen die zich verbonden voelt met schietsport. De term ‘schietsport’ is de verzamelnaam voor alle vormen van schieten met geweer of pistool. 

Onze faciliteiten

Op onze eigen locatie hebben we diverse faciliteiten zoals een gezellige bar, voorzien van airconditioning. Voor de koude wintermaanden  hebben wij verwarmde schietpunten waardoor we het gehele jaar door in optimale temperatuur kunnen schieten.

 

Bij SVZ is het mogelijk om verschillende disciplines te beoefenen. Wij beschikken over drie 10 meter banen waar zowel met klein kaliber pistool als met luchtpistool geschoten kan worden. We hebben drie 12 meter banen waar met klein kaliber geweer, karabijn of met luchtgeweer geschoten kan worden. Daarnaast hebben we ook nog drie 25 meter banen. Hier kan met zowel klein als groot kaliber pistool geschoten worden. Het grootste kaliber dat met pistool geschoten mag worden is .45. Op deze baan kan ook met geweer of karabijn geschoten worden in de kalibers .22 of 30 M1 .

 

Veiligheid, plezier en vaardigheid

SV Zeist is een vereniging waar gezelligheid en plezier in de schietsport een grote rol spelen en waar je samen met ervaren (KNSA opgeleide) trainers vaardigheden kan leren en verbeteren.

 

Veiligheid is binnen onze vereniging het allerbelangrijkste. Vanaf de opleiding, tijdens je aspirantperiode en gedurende je gehele lidmaatschap spreken we elkaar aan mochten onveilige situaties zich voordoen. Als vereniging zijn we aangesloten bij  bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) en volgen de richtlijnen.

 

 

KNSA

SVZ is als vereniging aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). De KNSA zorgt onder andere voor de certificering van schietverenigingen in Nederland. Ook SVZ is een gecertificeerde vereniging.

Als lid van schietsportvereniging Zeist ben je ook automatisch lid van KNSA en ontvang je maandelijks een magazine met interessante informatie over de schietsport.

KNSA logo

De vereniging bestaat uit een gezelschap van jong en oud, mannen en vrouwen en iedereen die zich verbonden voelt met schietsport.